Menu

Social


Desenvolupar actuacions per a reduir els efectes de la crisi al barri, promovent l’empoderament dels col·lectius més vulnerables i implicant-los en el seu propi procés de compromís i corresponsabilitat mitjançant una participació activa.

Grup de treball que promou accions i activitats en diferents àmbits temàtics (esportiu, cultural, etc.) amb la finalitat de sensibilitzar i col·laborar amb les recollides d’aliments per als bancs d’aliments del territori. A més, sumem la implicació dels Instituts del Districte Horta-Guinardó en accions solidàries al territori a través del Programa Aprenentatge Servei «Apropa’t» de la Fundació Adsis, programa integrat en el contingut curricular de secundària. És una activitat que integra el servei a la comunitat. Es pretén que l’alumnat de 3r d’ESO adquireixi i construeixi el seu coneixement, les seves destreses i els seus valors mitjançant un servei a la comunitat que respongui a necessitats reals detectades al territori. 

.

Realitzar activitats i/o accions promovent l’apoderament dels col·lectius més vulnerables i implicant-los en el seu propi procés de compromís i corresponsabilitat mitjançant una participació activa.  

Grup sorgit de la taula Del Carmel pel Carmel. Es tracta d’un grup de suport mutu, en el que s’empoderen veïns i veïnes del barri tot intercanviant coneixements. Es tracta de trobades quinzenals on s’elaboren tallers preparats i dirigits pels propis veïns i veïnes que s’alternen amb sessions formatives i/o informatives impartides per professionals segons els interessos del grup. Aquest grup va sorgir de persones beneficiàries del banc d’aliments juntament amb els voluntaris/es d’aquest i s’han anat sumant d’altres veïns i veïnes a nivell particular, alhora que persones d’altres grups estables del territori.   .

Participants

Parròquia Santa Teresa

Càritas Diocesana de Barcelona secció El Carmel

INS Goya

INS Vall d’Hebrón

INS Carrasco i Formiguera

INS Narcís Monturiol

Col·legi Santa Teresa

Col·legi Sagrada Família Horta


Escola Virolai

Escola El Carmel

Escola Piaget

Fundació Adsis

Fundació Els Tres Turons

Centre de Serveis Socials del Carmel

Asociación Cultural i Recreativa 40 p’arriba 40 p’abajo

CAP Horta 7D