Menu

El Carmel t’acompanya: iniciativa ciutadana per l’acompanyament telefònic

Arrel de la detecció de la situació de moltes persones que es troben soles un grup de veïnes del barri del Carmel van proposar realitzar un acompanyament a través de trucades telefòniques a totes aquelles persones que ho volguessin per tal d’acompanyar-les i compartir el camí cap a la millora del seu benestar emocional. 

Aquesta iniciativa ciutadana neix de la voluntat de les veïnes del Carmel de fer vincles entre elles i de lluitar contra l’aillament social que s’ha agreujat tant arrel de la pandèmia. Al nostre barri hi ha molta gent que ha perdut la seva xarxa social i que cada cop es veu més aïllada i sola. 

Des de la Taula de gent gran del territori impulsada per els diferents agents que formen part del pla comunitari Carmel Amunt es va decidir donar suport a aquest grup impulsor i a través d’Amics de la gent gran s’ha pogut dotar d’estructura al projecte perquè les persones voluntaries tinguin també un acompanyament en el seu dia a dia donat que en ocasions han d’acompanyar processos i experiències vitals molt difícils per a les persones a les que truquen. 

Diferents entitats, serveis i equipaments del territori participen en aquesta proposta que vol acostar de nou a totes aquelles persones que es senten soles i connectar-les amb la xarxa del territori fomentant noves relacions. La porta d’entrada a l’acompanyament telefònic i a la creació de xarxa al barri del Carmel està present en cada persona; des de l’acompanyament del Centre d’Atenció Primària (CAP), els Servei Socials, els equipaments de proximitat, els diferents comerços del barri i qualsevol veïna que detecti una situació de solitud no desitjada al seu entorn. 

L’important és que les persones que estan soles al nostre barri coneguin la iniciativa i puguin gaudir d’aquest petit acompanyament per millorar la seva situació i trencar el tabú de demanar ajuda. 

Aquesta voluntat d’arribar i ajudar a les veïnes del barri que pateixen aquesta situació des dels equipaments, associacions i serveis del barri del Carmel es va unir sota el lema «El Carmel Cuida» que vol reivindicar l’empoderament de les persones del barri per cuidar-nos les unes a les altres. 

La lluita contra la solitud és cosa de totes. Tothom hi pot tenir un paper actiu; des de la persona que detecta una situació de solitud en el seu entorn quotidià fins a la persona que amb valentia demana ajuda i suport la nostre societat cada cop més individualista necessita posar en valor iniciatives solidàries com aquesta per fer millor el nostre barri millorar la qualitat de vida de la seva gent. 

Si voleu formar part del projecte, bé sigui per a fer les trucades o per a rebre-les us podeu ficar en contacte a través de carmelamunt@carmelamunt.org  o podeu contactar al 622 20 32 98. 

Deja un comentario