Menu

Història

Al llarg de tot aquest temps… hem compartit ExPeRiÈnCiEs, AcCiOnS, MoMeNtS, ViSiOnS… en definitiva, PARTICIPACIÓ a través de la qual hem anat fent Barri, el del Carmel:

Connexions d’Altura. (Re)Connectem el Carmel

2018

Connexions d’Altura. (Re)Connectem el Carmel

Trobada Comunitària de (Re)connexió entre els diferents agents del territori i amb l’objectiu de potenciar de nou la participació al Carmel. Noves mirades cap al futur.

Consolidació del Concert Solidari de Nadal

2017

Consolidació del Concert Solidari de Nadal

Concert de Nadal, reconegut per la implicació solidària de gairebé totes les escoles del Carmel. Acte de taquilla inversa en el que els familiars dels nens i nenes que canten, porten aliments que són donats als bancs d’aliments del territori.

Cap a una Política d’Acció Comunitària

2016

Cap a una Política d’Acció Comunitària

La Direcció de Serveis d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Barcelona publica un document, que sota el nom «Cap a una política d’Acció Comunitària» va perfilar una nova visió sobre l’Acció Comunitària a nivell de ciutat i per tant, una nova manera d’organirzar-se i treballar el desenvolupament comunitari amb els diferents actors implicats.  

Consolidació punt Pobresa Energètica

2015

Consolidació punt Pobresa Energètica

Punt d’Assessorament Energètic del Pla Comunitari. Projecte que responia a les necessitats del barri, oferint informació i assessorament per saber llegir les factures d’aigua, llum i gas. Explicació de les bonificacions socials en funció de la situació personal i suport i acompanyament en els canvis que fossin necessaris relatius al mercat energètic. Projecte format en la seva totalitat per voluntaris/es del territori.  

Publicació de la Lita i els Determinats Socials de la salut

2014

Publicació de la Lita i els Determinats Socials de la salut

Recull de contes per a adolescents i adults en el que el concepte de Salut canvia i s’amplia, ja no només tractem Hàbits Saludables, sinó que intentem explicar als veïns/es quins són els determinants socials de la Salut que els condicionen per viure al codi postal on viuen. Històries de vida de qualsevol Carmelita, que permeten veure també l’evolució del barri fins l’actualitat.

Jubilació d’en Jordi Foix

2013

Jubilació d’en Jordi Foix

Jubilació d’en Jordi Foix, activista comunitari al territori i figura cabdal durant molts anys al Pla de Desenvolupament Comunitari. Gràcies Jordi per aportar a Carmel Amunt la teva visió del món.  

Fem Igualtat!

2012

Fem Igualtat!

El Carmel s’activa per les relacions d’igualtat de gènere. Publicació del cicle radiofònic, els articles i les fotografies que van fer possible tot el procés del Fem Igualtat. Projecte guardonat amb el Premi 25N de l’Ajuntament de Barcelona.  

Trobada d’Entitats del Carmel

2011

Trobada d’Entitats del Carmel

Trobada de les entitats del Carmel per potenciar la xarxa del barri i fomentar possibles sinergies entre elles. Tothom fa Xarxa!

I ja en van 10!

2010

I ja en van 10!

Celebració del desè aniversari  de Carmel Amunt amb diferents activitats i cercavila amb i per a la gent del barri.  

Setmana Intercultural al Carmel

2009

Setmana Intercultural al Carmel

Una setmana plena d’activitats amb un doble objectiu:  per un costat reconèixer la diversitat cultural i per l’altra, generar un espai on totes les persones poguessin compartir valors, tradicions i costums permetent  trobar punts comuns per construir un camí plegats.

Neix una nova era! El portal de barri a Internet

2008

Neix una nova era! El portal de barri a Internet

Des de l’inici del seu naixement, Carmelamunt.org ha intentat generar processos de dinamització i participació dins i fora de l’espai virtual.  

Carmel Sent x 100. Repensem la Rambla del Carmel i els seus usos

2007

Carmel Sent x 100. Repensem la Rambla del Carmel i els seus usos

Iniciatives de caire col·lectiu que neixen per afavorir la millora i l’apropiació social i simbòlica dels espais públics del barri, en un marc de relacions basades en valors com el respecte, el civisme, la solidaritat i la convivència intergeneracional i intercultural. Sobretot amb l’objectiu de repensar l’ús del gran espai: La Rambla del Carmel.

Primera Guia d’Entitats, Serveis i Equipaments del Carmel

2006

Elaboració  de la primera guia d’entitats del barri del Carmel per conèixer els recursos, serveis i activitats a disposició de tots els veïns i veïnes.  

Vídeo-instal·lació A través del Carmel (10.02.05; 16.00)

2005

Vídeo-instal·lació A través del Carmel (10.02.05; 16.00)

Documental d’en Claudio Zulian rodat amb una steadicam on el temps de la pantalla i el de la vida coincideixen en un llarg pla-seqüència de dues hores La càmera recorre el barri del Carmel, els seus carrers i les seves places, entrant en botigues, cases, locals d’associacions, oficines i tallers. La càmera escolta les persones i les seves converses.  

La saviesa de l’edat. Jornades «Comptem amb la Gent Gran del Carmel»

2004

La saviesa de l’edat.  Jornades  «Comptem amb la Gent Gran del Carmel»

Jornades al Carmel per dotar un espai de reconeixement, foment de la dignitat, de corresponsabilitat, solidaritat, potenciació de la diferència i foment de l’autoestima de la gent gran.  

Carmel Acció. Empowerment Juvenil

2003

Carmel Acció. Empowerment Juvenil

Projecte desenvolupat mitjançant la metodologia IAP, en el que es va implicar, especialment al jovent del territori, per analitzar, reflexionar i, a posteriori, fer accions per redefinir els usos dels espais públics del Carmel.

Miradas Extrañas

2002

Miradas Extrañas

Curtmetratge en el que els i les joves del barri, interpretat pels joves de Fundació Adsis, expliquen i ofereixen la seva visió de la vida, les seves preocupacions i, en molts casos, les seves experiències reals i sovint gens fàcils, dintre del seu propi context, el barri del Carmel. Dirigit per l’artista Claudio Zulian.

Visions del Carmel. Una intervenció fotogràfica artístico-social

2001

Visions del Carmel. Una intervenció fotogràfica artístico-social

Intervenció fotogràfica per part dels veïns i veïnes del territori que van servir per identificar el Carmel a través de la memòria històrica i col·lectiva del propi barri. Representació del present i del futur dels seus habitants, que van convertir el Carmel en un lloc d’experiències veïnals obertes al barri i a la resta de la ciutat. Coordinat per l’artista Claudio Zulian.

Diagnòstic i constitució de l’Associació Carmel Amunt

2000

Diagnòstic i constitució de l’Associació Carmel Amunt

Primera detecció de necessitats del territori, coneixement de totes les entitats, equipaments i serveis per tal d’iniciar el treball en xarxa al Carmel. En Marco Marchioni, investigador i especialista en la participació i la intervenció comunitària, va ser-hi present en tot el procés inicial.  

Inici d’una transformació

1999

Inici d’una transformació

Fundació Adsis, Fundació Els Tres Turons, Martí-Codolar, Càritas Secció Carmel, CEJAC i el Club de Bolos Leoneses comencen un procés de treball conjunt amb la finalitat d’impulsar un Pla Comunitari en el barri del Carmel.