Menu

Carmel Amunt

Un Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) és un conjunt d’accions socials dissenyades i desenvolupades de forma col·lectiva per a millorar la cohesió i la qualitat de vida d’un territori. Un PDC entén que tothom qui hi conviu i hi treballa (veïnat, professionals d’equipaments i serveis, entitats…) és corresponsable del seu benestar i ha de tenir instruments per a promoure’l de forma col·lectiva.

El Pla Comunitari del Carmel (un dels pioners a la ciutat de Barcelona) està impulsat per l’associació Carmel Amunt, una plataforma des d’on entitats, veïns, equipaments i serveis impulsen de forma conjunta projectes i accions per a la millora del barri. La seva creació es remunta a 1999, any en què un grup d’entitats del barri va començar a teixir complicitats per a sumar esforços i treballar de forma coordinada en benefici de la seva població.

Els PDC poden ser promoguts i desenvolupats per l’administració pública (Generalitat i/o Ajuntament) o bé són les pròpies entitats i veïns del barri les que s’han organitzat per tirar-los endavant com és el cas de Carmel Amunt. En tots, però, s’entén que l’administració pública hi té un paper fonamental, ja que és un agent arrelat al territori que té el mandat democràtic d’aplicar-hi polítiques de benestar social. Per això, la majoria d’aquestes administracions hi participen, ja sigui finançant-los, com aportant la seva experiència en grups de treball o fent seguiment periòdic dels seus progressos.

Per més informació: http://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/es/