Menu

Passejades comunitàries pel Carmel

Des de l'espai cuida s'impulsen les passejades comunitàries al barri del Carmel per tal de conèixer millor el territòri, generar espais d'intercanvi de coneixements i fer xarxa mentre es passeja conjuntament pel barri.

Més de 50 persones van passejar pel barri del Carmel per tal de fer comunitat i conèixer de primera mà les entitats, serveis i equipaments d’una part del barri. Un recorregut de pròximitat on generar vincles amb les persones que treballen dia rere dia per fer un Carmel més inclusiu i just. Un viatge per la història del barri a través de les seves entitats i equipaments que no deixa indiferent a ningú. 

Aquesta iniciativa parteix d’un dels espais comunitàris que existeixen al barri del Carmel i que suposen respostes col.laboratives davant de les problemàtiques comuns. En l’Espai Cuida, dedicat als temes de salut del barri, es va proposar fer dues passejades per tal de millorar la cohesió social del barri, fer salut i tenir un espai d’intercanvi i coneixement mútu entre veïnes i professionals. 

D’aquesta manera la primera passejada comunitària va ser un èxit de participació gràcies a la implicació de molts i diversos grups de persones. El primer recorregut va recòrrer des de la seu de l’entitat Carmel a la Vista fins a la seu de l’Associació de Veïns i Veïnes del Carmel, tot passant per espais tant coneguts al barri com el Centre Cívic del Carmel on els Serveis Socials del Carmel van explicar com treballen amb la ciutadania, la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé on es van explicar les propostes de Vila Veïna i Konsulta’m +22 així com la feina comunitària que desenvolupen des del CAP del Carmel i d’altres espais del barri a vegades menys coneguts per les veïnes com les seus de la Fundació Adsis o la Fundació Tres Turons dedicats a l’acompanyament a joves i a la rehabilitació comunitària respectivament. Dins del Mercat del Carmel varem poder conèixer la iniciativa de Paka, dedicada a l’erradicació del plàstic en el consum al mercat. 

No podien faltar les veïnes i veins associats en entitats com 40 p’arriba 40 p’abajo i Grupo Dance, en les que l’entreteniment i l’acompanyament al barri forma part de la seva pròpia essència així com la presència de l’alumnat de l’Escola d’Adults del Carmel molt interessats en conèixer el barri i la seva gent. 

Un grup de persones vinculades al barri del Carmel molt divers, que fa xarxa i fa comunitat i que està obert a la participació de veïnes i professionals. 

La propera cita amb les Passejades comunitàries serà el 18 de novembre amb sortida a les 11h del matí a l‘Espai Jove Boca Nord. En la propera passejada a més de fer comunitat i conèixer el barri es farà una col.laboració amb el FOK (Festes de l’Orgull del Karmel), una iniciativa al barri del Carmel que lluita pels drets i llibertats del col.lectiu LGTBI

 

Deja un comentario