“Ven el rollo que hay entre nosotros y eso llama, donde vamos nos piden que volvamos”

Arribem al CAP del Carmel per parlar amb la Coral Caysef que compten ja amb tres anys d’activitat a les seves esquenes! i la podrem gaudir el dia 16 de Desembre al Mercat del Carmel.

La Coral Caysef, que ha participat ja a tres Festes Majors del barri, va començar com un projecte de salut i en acabar l’estudi clínic es va decidir obrir-ho i deixar-ho com una activitat per la gent que vulgui participar en comunitat. Ens comenten que reben felicitacions en cada actuació “que no sé si lo dicen por cumplir” diuen mig rient, però saben que les persones gaudeixen de les seves cançons, en especial quan ho fan per poder ajudar a altres persones a passar una bona i treure-les de la seva rutina “te da una satisfacción personal inmensa”.

“Si algo estamos echando de menos es que podríamos estar en más actividades de barrio” comenta un company tot i que ja han actuat més enllà del Carmel, per exemple a Gràcia i a Sarrià; saben que porten tres anys però són exigents i que fins i tot els assajos surten més fluïts quan tenen a la vista una actuació. Em comenten que “encara hi han nervis del directe” però confien en el seu professor de cant i saben que fan bones actuacions “Ven el rollo que hay entre nosotros y eso llama, donde vamos nos piden que volvamos”.

La Coral, quan estem parlant amb la gent que la conforma, és com una gran família que sobta justament per aquesta sensació tan maca de germanor i companyerisme. “Tenemos un profesor o un director como lo quieras llamar y cuando hacemos cosas serias contamos con él porque sale todo mucho mejor” però no tenen jerarquies internes, sinó que reforcen de nou la idea d’estar juntes “al mismo tanto por ciento”.

Comenten que “ens divertim, no hi ha una pretensió de ser professionals de la música, però sí fem calentaments de veu” i pensant en futur plantegen que “estaria bé fer coses amb infants, intercanvis dins del món de la música, i més obertes amb altres corals”. Hi ha un treball de boca-orella i de barri molt potent i maco per convidar al públic, a escoltar diversos tipus de música, fins i tot havaneres i ranxeres “Es que el profesor es mexicano, y hacemos un batiburrillo muy interesante” i confessen que canten les cançons durant el seu dia a dia, pels matins mentre es lleven i durant la feina del dia a dia!