Presentació de La Lita i els determinants socials de la Salut

El 25 de febrer de 2015 a les 18 hores es va presentar a la Sala d’Actes de la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, “La Lita i els determinants socials de la salut”.

La Lita, una veïna del barri, és la protagonista de 7 contes que ens expliquen, a partir de la història del barri les principals malalties del territori i la seva relació amb els factors socials que les determinen.

La presentació es va dur a terme amb un debat sobre determinants socials i les desigualtats en la salut, on Frederic Pahisa va conduir un debat molt interessant en el que van intervindre experts en la matèria com en Joan Benach, Carme Borrell, Anna Carrió, Isabel Montaner i Marta Blanch.

La tertúlia va donar a conèixer les conseqüències que sobre la salut tenen la manca de feina, l’alimentació condicionada als recursos econòmics, l’atur, la privatització dels serveis, l’absència real de dret a l’habitatge, la qualitat de l’aire i del medi ambient i les deficitàries infraestructures del barri, entre d’altres.

DSC_7902

Tot plegat va evidenciar que l’esperança de vida està relacionada amb la qualitat de vida i parla de com el nostre codi postal té més influència en la nostra salut, que no pas el nostre propi codi genètic.