Assemblea de barri: Diagnòstic de salut i priorització d’actuacions

Veïns i veïnes, entitats, serveis, administració pública… 50 participants en total. El passat 9 de novembre vam celebrar Assemblea de barri per tal de:

a) Presentar el Diagnòstic sobre la salut al Carmel (.pdf) que ha elaborat l’Agència de Salut Pública (ASP)  amb la col·laboració del Pla Comunitari i de tots els serveis i entitats del barri que aquest aplega.

b) Valorar quines de les necessitats/aspectes que esmenta l’estudi són les que afecten de forma més negativa la salut dels habitants del Carmel.

c) Determinar quins són els àmbits temàtics on el Pla Comunitari, amb els recursos i actors amb què compta, hauria de centrar les seves energies durant els propers mesos.

En aquest enllaç trobareu la presentació que va utilitzar l’Agència de Salut Pública per exposar els resultats generals del Diagnòstic de salut. També hi podreu consultar quins dels aspectes que esmenta van ser prioritzats en la votació que es va fer posteriorment: Dificultats econòmiques com a conseqüència de l’atur, Fracàs escolar i abandonament dels estudis, Condicions precàries de l’habitatge i Problemes de salut mental en joves provocats per la manca d’expectatives de futur, van ser els més votats.

Quant als àmbits temàtics en què es podria centrar el Pla Comunitari del Carmel d’acord a les seves forces i capacitats, els més votats van ser: Crisi, atur i precarietat econòmica; Educació i formació en salut; i Salut mental.

Determinats els àmbits temàtics en què caldria centrar-se, els participants a l’assemblea es van dividir en grups de treball per fer una pluja d’idees sobre actuacions que es podrien tirar endavant en aquests àmbits, sempre tenint en compte els ítems del Diagnòstic més votats. Ara toca recollir aquestes propostes, veure quines es complementen, reforçar el que ja s’està fent i pensar en la viabilitat de noves actuacions que les abordin.

Us en mantindrem informats!

Bonus track 1 -> Voleu més fotos de l’Assemblea? Aquí unes quantes fetes pels membres de la #LitaNews! 🙂

Bonus track 2 -> Notícia a Barcelona Televisió sobre l’Assemblea.