La Lita News. Les Desigualtats en salut com a construcció d’un nou marc referencial.

El proper 3 de març a les 18 hores es durà a terme la primera sessió d’un dels tallers de Convergència Digital que proposen conjuntament el grup sociosanitari de Carmel Amunt i SICOM, (Solidaritat i Comunicació), a la Sala d’Actes de la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé.
Prenent com a base els determinants socials de la salut del territori del Carmel, aquests tallers volen ser una iniciativa pionera, centrada en la població del barri. L’objectiu prioritari serà que els propis veïns i veïnes del territori prenguin consciència de les seves pròpies desigualtats socials i siguin ells/es mateixos els que ho expliquin a la resta de població, mitjançant la creació de continguts crítics a través de la creació d’un webDoc.
Un altre dels objectius que persegueix la creació d’aquest WebDoc o Revista Digital per part del grup de treball serà la d’informar i crear nous marcs de referència intentant trencar amb l’hegemonia dels mitjans de comunicació actuals.

Els participants en el taller han de fer seva l’eina i durant tot el procés s’intentarà que les persones reflexionin sobre els seus propis determinants socials i per tant, adoptin una visió crítica amb els models mentals imposats. Tot això, triant/analitzant/creant diferents continguts d’àudio, vídeo, i text que treballin els determinants socials de la salut.

El projecte dissenya doncs, una proposta d’aprenentatge de la narrativa audiovisual bàsica i l’ús de les aplicacions incorporades als telèfons mòbils (fotografia, àudio i vídeo), les eines d’edició digitals de programari lliure, la redacció de textos utilitzant els diversos gèneres periodístics i l’ús de les plataformes digitals com a sistema de difusió dels seus propis continguts (xarxes socials).

Els grups seran de 12 persones i realitzaran dues sessions a la setmana: els dijous de 18h a 20h a la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé i els dissabtes de 10h a 12h a Carmel Amunt. Cada grup tindrà una durada aproximada d’un mes i mig.

No t’ho pensis i vine a la presentació del dia 3 de març a les 18:00h a la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé (Murtra, 135). Si estàs interessat i vols més informació posa’t en contacte amb Carmel Amunt, c/ Llobregós 107. Tel.: 934290759 i/o carmelamunt@carmelamunt.org